Deurbeveiligingssystemen

Deurbeveiligingssystemen

Automatische deuren
Geplaatst op 24 jun 2019

Veel winkels, bedrijven en industrieën maken gebruik van automatisch werkende toegangsdeuren.

Deze zijn ideaal wanneer er veel verkeer is tussen de ruimtes waar deze deuren zijn geïnstalleerd. Ze hebben een groot bedieningsgemak en zijn  snel. Ze kunnen veel verkeer aan en zijn energiebesparend.

Automatische deuren zijn er in veel vormen, zo zijn er draaideuren, schuifdeuren, vouwdeuren, tourniquetdeuren enzovoort.           

1280_deur.jpg

Een van de belangrijkste aandachtspunten is de veiligheid van deze systemen. Het betreft vaak grote deuren die snel moeten bewegen om warmte- of koudeverlies en tocht te voorkomen. Hierdoor moet er goed aandacht worden besteed aan het beperken van het risico op ongevallen.

Immers de deuren bewegen snel, zijn stil in gebruik en wegen zwaar.

 

 

Van belang is dus dat het systeem wat de automatische deur bedient, optimaal functioneert. Hierbij moeten we denken aan goed werkende sensoren die de komst van passanten detecteren en er voor zorgen dat de deur op het moment van passeren niet sluit. Daarnaast moeten onderdelen zoals de noodstop, het bedieningspaneel, de motoren, batterijen, communicatiekaarten en dergelijke in prima staat verkeren. Ook moet er aan de zijkant van de deur een bedieningspaneel zijn voor het geval men onmiddellijk wil openen, sluiten of stoppen (noodknop).

1280_deur2.jpg

Koesveld Techniek heeft de technische know-how in huis om uw automatische deur optimaal en veilig te laten functioneren.  Graag bespreken we met u wat onze mogelijkheden zijn om u te ontzorgen in de installatie en het onderhoud van uw automatische toegangstechnieken.

 

Afbeeldingen van

https://www.optex-europe.com/products/automatic-door-sensors