4 tips om energie te besparen in uw bedrijf, kantoor of thuis

4 tips om energie te besparen in uw bedrijf, kantoor of thuis

Er zijn diverse redenen te noemen waarom men energie wil besparen.
Geplaatst op 22 mei 2019

De belangrijkste reden is kostenbesparing. We kunnen ons geld maar immers één keer uitgeven, dus geld besparen is altijd van fundamenteel belang.

Een andere steeds belangrijker wordende reden is het toenemende verantwoordelijkheidsbesef voor klimaat en planeet. Het verminderen van het elektriciteitsverbruik in bedrijf, kantoor of woning vermindert de CO2-uitstoot in de atmosfeer en dit heeft weer een positief effect op het klimaat.

Hieronder zullen we enkele richtlijnen beschrijven die u op een eenvoudige manier kunt uitvoeren om de elektriciteits-en gasrekening te verlagen.

1 Vraag een check aan van uw installatie

Als u vermoedt dat u voor meer verbruikt dan dat u logischerwijs verwacht, kunt u een gecertificeerd installatiebedrijf vragen om het elektriciteitsnetwerk van uw pand te controleren om erachter te komen of er ongewenste lekken zijn die tot een groter verbruik leiden.

Daarnaast zal het goed afstellen en waterzijdig inregelen van de CV-installatie een belangrijke winst in verbruik en comfort opleveren.

Een check van apparatuur en installatie geeft inzicht in de vraag of vervanging economisch een beter alternatief is dan reparatie. Uiteraard verzorgt Koesveld Techniek dit graag voor u.

2 Isoleren van het pand

Het (na)isoleren van uw pand zorgt er in de winter voor dat de warmte veel langer binnen blijft en de koude buiten. ’s Zomers treedt juist het omgekeerde effect op en zal een koel pand veel minder snel opwarmen als het geïsoleerd is. Hierdoor worden verwarming en koeling (airco) veel effectiever gebruikt en het comfort belangrijk toenemen. Een afname tot 30% van uw energieverbruik voor verwarming/koeling is mogelijk door goed te isoleren.

Koesveld Techniek heeft contact met gerenommeerde bedrijven als het gaat om (na)isolatie.

3 Vervang traditionele lampen door Led-lampen

Traditionele lampen verbruiken tien keer meer elektriciteit dan LED-lampen. Goede LED-lampen zijn nu nog iets duurder dan traditionele lampen maar vanwege hun lange levensduur (meer dan 9000 uur) en veel lager verbruik, is de investering snel terugverdiend.

Het aanpassen van alle verlichting in uw pand is een eenvoudige en effectieve manier om het verbruik en daarmee de maandelijkse elektriciteitsrekening te verlagen. Daarnaast is de lichtkwaliteit van LED-lampen dusdanig verbeterd dat ook een belangrijke winst in comfort is te behalen.

Koesveld Techniek kan u voorzien van goed advies en levert en installeert A kwaliteit verlichting

4 Schakel apparaten die u niet gebruikt (automatisch) uit

Het lijkt simpel en wordt vaak vergeten maar het ontkoppelen of uitschakelen van apparatuur, levert direct voordeel op. In veel bedrijven en huishoudens blijft na sluitingstijd en/of ’s-nachts nog veel apparatuur onnodig ingeschakeld. Denk hierbij bijvoorbeeld niet alleen aan laptops, schermen, verlichting maar ook aan persluchtinstallaties, machines die op stand-by staan etc. Een tijdschakelaar op apparatuur, verwarming, koeling en verlichting kan u ontzorgen in deze. Koesveld Techniek bekijkt graag met u wat de mogelijkheden zijn.