Installatie slagboom

Installatie slagboom

Deze systemen kunnen handmatig of automatisch werken.
Geplaatst op 21 mei 2019

De slagboom is een veelgebruikt en praktisch systeem om de toegang van voertuigen tot terreinen en wegen te beheersen en/of te blokkeren

 

Handmatige slagboom

Handmatige slagbomen zijn er nog steeds, echter in steeds mindere mate wordt hiervan gebruik gemaakt. Handmatige slagbomen werken vaak met een gasdrukveer en zijn eenvoudig handmatig te bedienen.

Automatische slagboom

Automatische slagbomen kunnen een elektrische of hydraulische/pneumatische bediening hebben. Dergelijke slagboomsystemen detecteren een voertuig als dit een in het wegdek verzonken detectielus passeert. De activering van het inductief of magnetische veld zorgt voor activering van de slagboom. Dit systeem is ook te combineren met opties als kentekenherkenning voor vaste gebruikers. Voor voertuigen die geen toegang hebben, blijft de slagboom in eerste instantie dan gesloten. Ook het gebruik van fotocellen komt bij deze slagbomen regelmatig voor.

600_slagboom.jpg

Slagbomen kunnen ook worden gecombineerd met een afstandbediening. Geautoriseerde personen kunnen dan los van detectielussen of camera’s de slagboom op afstand bedienen.

Slagboom in Terneuzen

Installatie van een ​​automatische slagboom voor North Sea Port

Onlangs heeft Koesveld Techniek een automatische slagboom geïnstalleerd voor North Sea Port.

Bij deze slagboom heeft Koesveld Techniek de voeding aangelegd naar de slagboom toe.

Tevens is er een obstakeldetectiesysteem geïnstalleerd waardoor de slagboom niet omlaag gaat als er zich nog een object (voertuig of persoon) onder bevindt.

Verder is ook een detectielus in het asfalt voor de slagboom aangelegd in combinatie met een systeem op basis van fotocellen.

Ook de verdere werkzaamheden om de slagboom werkend op te leveren heeft Koesveld Techniek voor haar rekening genomen.

Dit is het aanbrengen van een opvangpaal voor de arm, het verder instellen en balanceren van de arm en het installeren en testen van de elektrische onderdelen en de afstandbediening.

600_unnamed.png

 

Koesveld Techniek kan uw wensen met betrekking tot slagbomen en andere vormen van toegangscontrole invullen. Regelmatig installeren wij slagbomen van eenvoudig tot voorzien van alle opties zoals LEDverlichting, afstandbediening, catadioptrische systemen etc.

Ook voor het aanleggen van beveiligingssystemen kunt u bij ons terecht.