Zonne-energie

Zonne-energie

Zonne-energie is een manier om elektriciteit te kunnen produceren voor je eigen huis of bedrijf
Geplaatst op 20 mei 2019

Hiermee creëren we de mogelijkheid om zelfvoorzienend te zijn, mits we over de juiste apparatuur beschikken.

 

Voordelen van deze manier om elektriciteit te produceren

Dagelijks nog neemt het gebruik van zonne-energie toe bij zowel bedrijven als particulieren.  Zelf opgewekte energie levert diverse voordelen op. Enerzijds is men zelfvoorzienend en minder of helemaal niet meer afhankelijk van een derde partij. Daarnaast levert het gebruik van zonne-energie  een besparing in de kosten op. Steeds meer zonnepanelen worden aangelegd om de accu’s van elektrische voertuigen te kunnen opladen. De toename van het gebruik van elektrische voertuigen zal zorgen voor minder CO² emissie. 

600_solar-power-71705_1280.jpg

Stappen om zonne-energie apparatuur te installeren in uw huis of bedrijf

Eerst dient u te bepalen welke energiebehoefte u heeft en wat u daarvan met zonne-energie wilt afdekken. Vervolgens laat u berekenen hoeveel zonnepanelen daarvoor nodig zijn en wat de kosten hiervan zijn. Naast de aanschaf van het aantal panelen, zijn er nog zaken die moeten worden meegenomen in de investering. Hierbij moet men denken aan de installatiekosten, de omvormer, de eventuele extra aanpassingen in uw installatie, een gewenste opslagcapaciteit van de energie etc.

600_solar-system-2939560_1920.jpg

Normaal gesproken zijn de zonne-installaties op het dak van bedrijfspanden en huizen gemonteerd. In de meeste gevallen leveren deze installaties niet voldoende stroom om de volledige stroomvoorziening af te dekken. Al wordt er wel een belangrijke verlaging van de energierekening mee bereikt en verdient de installatie zich terug.

 

Andere aspecten die van belang zijn bij het installeren van zonnepanelen

Belangrijk is of er voldoende (dak)ruimte is voor panelen, of de stand van het dak ten opzichte van de zon goed is en of de dakconstructie het aanbrengen van de panelen aankan.

500_zonnepanelen.jpg

Vraag een offerte

U kunt zonne-energie installeren in uw bedrijf, huis en kantoor. Als u een vrijblijvende begroting wenst, neem dan contact op met Koesveld Techniek en wij zullen u alle informatie verstrekken die u nodig heeft om een verantwoorde beslissing te nemen.