Installatie van tijdklokken en ventilatiesysteem

Installatie van tijdklokken en ventilatiesysteem

Ventilatiesystemen
Geplaatst op 26 jul 2019

Goed functionerende ventilatiesystemen in huizen en kantoren zijn essentieel om de ophoping van ongezonde gassen te voorkomen, ze zorgen voor een gezonde atmosfeer in gebouwen.

Installatie van tijdklokken in ventilatiesysteem

De Nederlandse bouwregelgeving verplicht om systemen voor luchtcirculatie te installeren om het binnenklimaat van gebouwen gezond te houden.

Koesveld Techniek kreeg onlangs een vraag van één van haar klanten om negen dakventilatoren van een flatgebouw in Terneuzen aan te passen.

tijdklokken

De bestaande configuratie van het systeem zorgde ervoor dat alle negen ventilatoren aan elkaar geschakeld waren. Dit betekent dat ongeacht de ventilatievraag alle negen ventilatoren gelijktijdig in werking traden en weer stopten.

Dit was geen wenselijke situatie. Koesveld Techniek heeft de configuratie zodanig aangepast dat elke ventilator nu zijn eigen controle heeft. Dit door het aansluiten op een onafhankelijk elektrisch paneel, het aanpassen van de afzuigkap met een relais voor de motor en een transformator om de klok en het relais te voeden.

Besparend

Zo kan nu worden ingesteld dat de ventilatoren bijvoorbeeld alleen overdag blijven werken omdat het geluid 's nachts vervelend kan zijn. Mocht er ’s nachts behoefte zijn aan ventilatie dan wordt dit per ventilator ingeschakeld indien nodig. Op die manier wordt het geluidsoverlast  ’s nachts drastisch verminderd, er wordt toch voldaan aan de ventilatie-eisen en tegelijkertijd wordt er een besparing gerealiseerd in het stroomverbruik.

Diensten aan particulieren

Als uw gebouw het ventilatiesysteem van uw gebouw onderhoud, een update of een aanpassing nodig heeft, kan Koesveld Techniek u van dienst zijn.