Spraykanon aansluiten bij Ovet B.V.

Spraykanon aansluiten bij Ovet B.V.

Spraykanon
Geplaatst op 25 jul 2019

Opslag gebeurt op de terminals in Terneuzen en Vlissingen. Ovet beschikt over buitenterreinen en loodsen (ook overdekt) waar het materiaal opgeslagen ligt.

Spraykanon aansluiten bij Ovet B.V.

Ovet is een opslag- en overslagbedrijf wat gespecialiseerd is in opslag, overslag en bewerking van droge bulkgoederen. Hierbij moet men denken aan kolen, mineralen, agriculturele producten, biomassa, stortsteen, schroot en zo meer. Ovet heeft diverse terminals waar tonnen materiaal wordt gelost, opgeslagen en weer geladen. Verder beschikt het bedrijf over 4 grote drijfkranen met een capaciteit tot 20.000 ton per tij.

spray cannon

Opslag gebeurt op de terminals in Terneuzen en Vlissingen

Ovet beschikt over buitenterreinen en loodsen (ook overdekt) waar het materiaal opgeslagen ligt.

Om stofoverlast voor de omgeving van de buitenterreinen te voorkomen, staan er spraykanonnen opgesteld op de terminals.

Wat is een spraykanon?

Een spraykanon is een luchtturbine met een hogedrukwatercircuit dat is verdeeld langs de omtrek van de voorkant van unit. De omtrek van buis is voorzien van nozzles waar het water met kracht uitkomt. Het water wordt door de aangezogen lucht met grote kracht weggeblazen waardoor er een nevel ontstaat. Deze nevel zorgt ervoor dat (kool- en bouw)stof wordt neergeslagen en zich niet via de wind kan verspreiden. Het wordt gebruikt bij bijvoorbeeld het slopen van gebouwen, mijnbouw, plaatsen waar veel materiaal ligt opgeslagen wat stofoverlast kan veroorzaken in de omgeving.

Koesveld Techniek heeft bij Ovet een spraykanon mogen aansluiten en testen

Op een stroomgenerator in een vrachtwagen. Hierdoor is het spraykanon op meerdere plaatsen flexibel inzetbaar. Door het gebruik van het spraykanon zorgt Ovet ervoor dat de opslag van kolen/cokes  geen overlast oplevert voor de omgeving.

Wilt u meer informatie over het spraykanon? Controleer https://www.mb-dustcontrol.com