De verkoop van elektrische auto's neemt toe

De verkoop van elektrische auto's neemt toe

Geplaatst op 28 jun 2019

Kijkend naar het totale aantal voertuigen wat op de wegen rijdt, is het aantal elektrische voertuigen nog steeds erg laag. Slechts 2,4% van alle auto’s is elektrisch of hybride. En dat terwijl er ongeveer een miljard auto’s rondrijden op aarde.

Maar beetje bij beetje, telkens wanneer deze gegevens worden gecontroleerd, wordt bevestigd dat het elektrische voertuig aan een opmars bezig is.

In veel landen verdubbelt jaarlijks het aantal verkochte elektrische auto’s.  Zo zijn er in  een  Noorwegen in 2018 meer elektrische auto's  verkocht dan auto’s met een verbrandingsmotor.

Tesla Model S

In april van 2019 steeg in Europa de verkoop van elektrische auto's met 70% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Tot voor kort hadden we nauwelijks modellen waaruit we konden kiezen maar tegenwoordig houden nieuwe ontwikkelingen in deze sector niet op.

De meest verkochte modellen

Van de Renault Zoë zijn er meer dan 4.000 exemplaren den in heel Europa verkocht, vooral in Frankrijk, waar men ongeveer 1.500 stuks verkochten.

De tweede plaats wordt ingenomen door de Tesla Model 3 dat een grote invloed heeft gehad op de rest van de merken die elektrische auto's in Europa verkopen. De verkoop van dit model kent een stabiel verloop.

En in de derde positie volgt de BMW I3 met bijna 3.000 voertuigen.

BMW I3

De trend om meer elektrisch te gaan rijden, is nog maar net begonnen. Aangezien het aantal mogelijkheden om deze voertuigen op te laden toeneemt, zowel in inpluggen als in het verkorten van de tijd voor het opladen, zal ook de verkoop ervan blijven stijgen.

Mocht u of uw bedrijf behoefte hebben om één of meer laadpalen aan te schaffen, aarzel dan niet en neem contact op met Koesveld Techniek. Wij geven u graag advies.