Installaties om ongewenste geuren te neutraliseren

Installaties om ongewenste geuren te neutraliseren

Geplaatst op 28 jun 2019

In bepaalde bedrijfstakken kan het productieproces niet plaatsvinden zonder dat er geuren ontstaan die als onaangename worden ervaren. 

Zo kunnen bijvoorbeeld voedselproducerende bedrijven door het werken met bepaalde voedselbestanddelen geuren produceren die overlast veroorzaken bij buren en omwonenden.

Tegenwoordig maken de meeste industrie├źn gebruik van filters en afvoersystemen die de overlast sterk beperken of helemaal reduceren. Er is dus al veel ervaring met dit onderwerp.

1280_drawing.png

Om geuroverlast te reduceren zijn vaak eenvoudige oplossingen al voldoende.

Allereerst probeer je de lucht door enkele filters te laten stromen om de geur te verminderen.

Deze filters helpen niet alleen om geuren te verminderen maar ook om het geluid van de geïnstalleerde luchtafscheiders te dempen.

Daarnaast kan de hoogte van de luchtafvoer worden verhoogd als dat (omgevings)technisch mogelijk is. Hierdoor wordt de geur over een groter oppervlakte verspreid, waardoor mogelijke overlast wordt vermeden.

En dat is het, bovenstaande maatregelen zijn de basis om deze problemen met geuren en geluiden op te lossen. Uiteraard is het van belang de installatie goed in te meten en de juiste capaciteit te bepalen.

Koesveld Techniek kan u hierbij prima van dienst zijn, door onze ervaring met dergelijke installaties hebben we altijd een passende oplossing.

Zoekt u een oplossing voor geuroverlast en/of luchtafvoer? Neem dan contact met ons op en wij ontzorgen u graag.