Datanetwerken

Datanetwerken

Datanetwerken verzorgen communicatie via digitale kanalen
Geplaatst op 3 jun 2019

Momenteel worden datanetwerken gebruikt voor alle vormen van communicatie maar vooral voor internettoegang.

Koppelen apparatuur

Via datanetwerken kunt u verschillende computers koppelen aan een server. Deze koppeling kan een veelvoud van apparatuur koppelen zoals computers, bewakingscamera's, interne netwerken, telefonie, alarmsystemen, industriële automatisering, wifi- signalen en dergelijke.

Koesveld Techniek heeft ruime ervaring in het aanleggen van datanetwerken voor kantoren, hotels, terminals, productiehallen en dergelijke meer.

Datanetwerken

Bekabeling

De kabel voor dit type installatie is een 4-pair UTP of FTP (beter beschermd tegen elektromagnetische interferentie). Binnen deze type kabels is weer een onderverdeling te maken naar capaciteit en kwaliteit. Afhankelijk van de gewenste snelheid, de gebruikstoepassing en de vereiste kwaliteit wordt de keuze voor de kabel gemaakt.

 

Paneel

Het communicatie paneel is het centrum waar alle data punten worden gecentraliseerd. Ze zijn verbonden met één of meer routers om de verschillende apparaten met elkaar te verbinden.

 

Verbindingen

De aansluitingen die worden gebruikt om de kabels te verbinden met patchpunten zijn RJ45-aansluitingen.

Diverse toepassingen voor bedrijven en particulieren zijn:

Bewakingscamera's

Wanneer een bedrijf of individu een aantal beveiligingscamera’s heeft, worden de beelden op een  computer geregistreerd. Vaak staat de server waar de beelden op worden bewaard op een andere locatie of in een beveiligde kast. Dit om er zeker van te zijn dat gegevens en beelden niet kunnen worden ontvreemd.

Netwerkcomputers

Om met het even welk gegevensbestand real-time te kunnen werken vanuit verschillende locaties, zal de terminal moeten worden aangesloten op een server/computer met alle informatie. Hiervoor moeten de verbindingen optimaal werken. Koesveld Techniek levert de door haar aangelegde netwerken werkend en getest op. Op die manier bent u verzekerd van goedwerkende dataverbindingen.

Verbindingen

De meeste bedrijven kunnen tegenwoordig niet meer zonder een datanetwerk functioneren. Zeker bedrijven met die veel gegevens moeten verwerken van klanten en/of projecten zijn gediend bij een goed werkend netwerk. Een goede kwaliteit en bedrijfszekerheid van het netwerk is daarom zeker voor deze bedrijven van groot belang.